Cazul Sinner face valuri în lumea tenisului, după ce liderul mondial a încheiat un acord cu WADA și a primit o suspendare de doar 3 luni, perioada în care nu se dispută turnee de Mare Șlem (italianul omite turneele de la Doha, Indian Wells, Miami și Monte Carlo).
Dosarul clostebol, ce îl implică pe Jannik Sinner, elevul lui Darren Cahill, s-a încheiat cu o înțelegere ce generează controverse.
„Sunt îngrozită după ce s-a întâmplat”, declară Aryna Sabalenka, numărul 1 la tenis feminin, recunoscând că sistemul anti-doping din tenis nu îi inspiră încredere și că a devenit „prea temătoare”.
Deși Sabalenka a refuzat să comenteze direct sancțiunea aplicată lui Sinner, ea a subliniat că a devenit mult mai precaută, temându-se să nu încalce regulile anti-doping.
„În trecut, nu-mi făceam griji să-mi lăs paharul cu apă și să merg la baie într-un restaurant, dar acum evit să beau din același pahar”, a explicat bielorusa. „Sistemul te face să te simți prea temător. Nu pot vedea cum aș putea avea încredere”, a adăugat Sabalenka.
Jessica Pegula, numărul 5 mondial și membră în Consiliul Jucătoarelor WTA, a declarat că „sistemul nu funcționează”. Sportiva a întreprins recent gesturi controversate: după ce a ridicat trofeul destinat învinsei din finala de la Australian Open, a mimat că urinează pe o „farfurie”, iar ulterior i-a arătat degetul mijlociu fostului jucător rus Nikolai Davidenko, ca reacție la afirmația acestuia conform căreia jucătoarele de tenis câștigă prea mulți bani. Pegula consideră că modul în care au fost gestionate cazurile de dopaj de mare impact – cel al lui Jannik Sinner și cel al polonezei Igăi Swiatek – demonstrează clar că sistemul nu funcționează.