Simona Halep a revenit, sâmbătă, în România, după cele 3 zile de audieri la Lausanne, la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, unde îi va fi judecat cazul de dopaj. Sportiva nu a dorit să ofere declarații la sosirea în țară și s-a arătat iritată de insistența reporterilor: „Chiar e nevoie de toată chestia asta?”.
În perioada cuprinsă între 7 și 9 februarie, Tribunalul de Arbitraj Sportiv a găzduit sesiunile de audieri privind cazul de dopaj al Simonei Halep. Inițial suspendată pentru o perioadă de 4 ani în urma a două încălcări ale regulamentului antidoping, Simona a decis să conteste decizia și să facă apel la această instituție din Lausanne, Elveția.
Simona Halep, iritată de prezența presei la revenirea în România
Simona a revenit astăzi la București. A aterizat la aeroportul din Otopeni în jurul orei 11:30, fiind întâmpinată de un grup de reporteri. Halep a refuzat dialogul: „Nu am ce să comentez până vine decizia”.
Ea a afișat o mină serioasă, fiind chiar iritată de insistența reprezentanților presei. În parcare, înainte să ajungă la mașină, ea a ridicat brațele și a întrebat: „Chiar e nevoie de toată chestia asta?”.
După aceea, s-a îmbarcat în mașină. Simona a optat pentru o ținută casual, purtând o pereche de blugi și un pulover cu fermoar.
Simona a reacționat rapid după aterizare. Intervalul de timp între preluarea bagajelor de către însoțitori și ajungerea la mașină a fost de doar 80 de secunde.
În cele 3 zile de audieri, echipa Simonei a prezentat judecătorilor argumente pentru a susține ipoteza dopajului accidental, cauzat de contaminarea unui supliment alimentar consumat în august 2022.
Pe de altă parte, reprezentanții ITIA, alături de avocați și experți, au expus motivele pentru care consideră că acțiunea a fost intenționată. În acest sens, au cerut majorarea pedepsei pentru Simona.
Cel mai probabil, ei au solicitat din nou o suspendare de 6 ani pentru Simona, așa cum au făcut și în prima instanță, la tribunalul Sport Resolutions. În acea ocazie, judecătorii au decis să o suspende pentru 4 ani pe dubla câștigătoare de Grand Slam.
La Sport Resolutions, ITIA a argumentat că “în cazul în care acuzațiile de dopaj cu roxadustat și cele referitoare la pașaportul biologic sunt dovedite, există circumstanțe agravante care ar trebui să determine Tribunalul să mărească perioada de suspendare dincolo de cei 4 ani standard, până la 6 ani”.