Mai multe publicații din România, printre care și Gazeta Sporturilor, au difuzat informații conform cărora fostul mare antrenor al Stelei, Emeric Ienei (87 de ani), ar fi decedat. „Știrea este falsă”, a declarat inițial Sandu Boc, apropiat al celebrului antrenor al Stelei.
Sandu Boc, fostul fundaș al Rapidului și al lui Dinamo, a confirmat pentru GSP că Emeric Ienei este în viață și că totul s-a dovedit a fi doar un zvon nefondat. „Acum am încheiat convorbirea cu doamna care are grijă de el, este în viață, nu știu cum a apărut această informație, pe care am primit-o și eu”.
Gabi Balint a exprimat și el pentru GSP: „O prostie mai mare decât cel care a lansat-o! Am fost contactat de ziariști și am fost șocat. Nu am putut să spun nimic. Apoi, am verificat, totul era în regulă, Nea Imi era la plimbare cu femeia care are grijă de el!”.
Gazeta Sporturilor își cere scuze față de Emeric Ienei și familia sa pentru modul grabit în care a abordat un subiect sensibil, subiect care ulterior s-a dovedit a fi fals.
Emeric Ienei este un antrenor legendar. A debutat ca antrenor în vara anului 1975, la Steaua. La acea vreme, avea doar 38 de ani și nu avusese experiență ca antrenor principal înainte de aceasta, dar beneficiind de o carieră impresionantă ca jucător pentru Steaua, cu 3 titluri de campion și 3 Cupe în CV-ul său.
Pe parcursul carierei sale, Ienei a condus 8 echipe: Steaua, FC Bihor, Chindia Târgoviște, Videoton, Panionios, U Craiova, echipa națională a României și echipa națională a Ungariei, obținând cele mai mari succese cu Steaua (cucerirea Cupei Campionilor Europeni în 1986) și cu echipa națională a României (calificarea la Cupa Mondială din 1990, după 20 de ani de absență de la turneul final).
Ca fotbalist, Ienei a jucat pentru 3 echipe, petrecând cea mai mare parte a carierei sale la Steaua, unde a evoluat între 1956 și 1969. A mai jucat pentru Flamura Roșie Arad (1955-1956) și Kayserispor (1969 – 1971).
Datele care definesc cariera lui Emeric Ienei includ 386 de meciuri în prima divizie cu Steaua, FC Bihor, CS Târgoviște și U Craiova, cu un palmares de 218 victorii, 79 de remize și 89 de înfrângeri, precum și 6 titluri de campion, toate câștigate cu Steaua. De asemenea, a antrenat echipa națională a României la Campionatul European din 2000, câștigând meciul contra Angliei, ultima victorie a României la un turneu final.